• 300 g Viljeltyjä sieniä (esim. herkkusieniä tai siitakesieniä)
  • 1 iso Keltasipuli
  • 1 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa
  • 70-100 g Pinaattia
  • 100 g Kevytvuohenjuustoa
  • ½ Sitruunan mehu
  • 2 rkl Soijaa
  • ½ tl Suolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • Paistamiseen
  • Rypsiöljyä

Lisäksi

  • 400 g Valmista pakastepiirakkataikinaa
  • 12 Keltuaista

Kuullota paloitellut sienet, silputut sipulit ja valkosipulimurska pannulla. Lisää pakastepinaatti ja paista, kunnes neste on haihtunut. Nosta pannu hellalta ja lisää murennettu vuohenjuusto. Mausta sitruunamehulla, soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa pakastetaikina 12 yhtä suureen palaan ja pane palat teflonpinnoitteisiin muffinssivuokiin. Painele taikinapaloja leveämmiksi niin, että ne peittävät vuokien pohjan. Jaa täyte ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nosta vuoat uunista ja erottele kunkin pikkupiiraan päälle yksi munankeltuainen. Jatka paistamista vielä noin 3-4 minuuttia. Keltuaisten tulee jäädä keskeltä löysiksi. Irrota piiraat varovasti ja tarjoa heti raikkaan salaatin kanssa. (Ismo Kemppainen, Kajaani)