- 50 g Hiivaa
- 5 dl Vettä
- 2 rkl Hunajaa
- 2 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa
- ¾ tl Suolaa
- n. 12 dl Hiivaleipäjauhoja
- ½ dl Rypsiöljyä
- Voiteluun
- 1 rkl Rypsiöljyä
- Pinnalle
- 1-2 tl Suolaa
- 2 tl Yrttimaustetta
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, valkosipulimurska ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lähes viimeisenä öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja painele siitä ilmakuplat pois. Taputtele taikina pyöreäksi levyksi (halkaisijaltaan noin 30 cm) leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Anna kohota liinan alla vielä noin kymmenen minuuttia. Voitele leipä rypsiöljyllä ja painele sormella koloja sen pintaan. Ripottele pinnalle suolaa ja yrttimaustetta. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.