• 125 g Margariinia
  • 4½ dl Vehnäjauhoja
  • ½ dl Vettä
  • Voiteluun
  • 1 Kananmuna
  • Rypsiöljyä
  • 1 iso Porkkana
  • 2 Palsternakkaa
  • 300 g Naurista tai lanttua
  • 1 nippu Persiljaa
  • 2 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa
  • 2 rkl Rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria

Nypi jauhot ja margariini kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää vettä ja puristele käsin taikinaksi. Voitele matala piirasvuoka. Jaa taikina kahteen osaan. Ota toinen osa, jauhota se kevyesti ja kauli ympyrän muotoon. Kauli taikinaa, kunnes taikinalevy on muutaman millimetrin paksuinen ja täyttää vuoan hyvin. Aseta taikinalevy vuokaan. Kuori juurekset ja leikkaa ne kahden tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Hienonna persilja. Vatkaa muna kevyesti. Kuumenna rypsiöljy padassa ja lisää juurekset. Kuullota niitä 4-5 minuuttia, niin että ne pehmenevät, mutteivät saa väriä. Sekoita silloin tällöin. Lisää persilja ja 1 tl suolaa. Lisää joukkoon valkosipulimurska, mausta pippurilla ja sekoita. Anna juuresten jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita jäähtyneet juurekset taikinapohjan päälle vuokaan. Jätä täytteen ympärille 2 cm leveä taikinareunus ja voitele se kananmunalla. Kauli toinen puoli taikinasta kanneksi. Puristele reunat huolellisesti yhteen ja leikkaa pois yli jäävät osat. Voitele päällinen lopulla kananmunalla ja anna paistua uunissa