• 16 Lasagnelevyä

Bechamelkastike

  • 100 g Voita
  • 1 dl Vehnäjauhoja
  • 1 litra Maitoa
  • Suolaa
  • Jauhettua valkopippuria
  • Bolognesekastike (ks. ohje yllä)
  • Gratinointiin
  • 100 g Juustoraastetta

Bechamelkastike: Kiehauta maito kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää keitetty maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Valmista bolognesekastike ylempänä olevan ohjeen mukaan. Voitele suorakaiteen muotoinen lasagnevuoka. Laita alimmaksi bolognesekastiketta, sitten lasagnelevyjä, sitten taas bolognesekastiketta ja juustokastiketta, taas lasagnelevyjä jne. Tee samanlaisia kerroksia vielä 2-3 siten, että päällimmäiseksi jää juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista ruokaa 200 asteessa noin 45 minuuttia.