• 1 Porkkana
  • 1 Sipuli
  • 1 Punainen paprika
  • 1 Keltainen paprika
  • 1 iso Kukkakaalin kukinto
  • 1 Purjo
  • Rypsiöljyä
  • 2 dl Ohrasuurimoita
  • 2-3 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa
  • 1 rkl Paprikajauhetta
  • 2 rkl Tomaattipyreetä
  • 1-2 litraa Kasvislientä
  • Suolaa
  • Pippuria

Puhdista, kuori ja viipaloi porkkana, sipuli, paprikat, kukkakaali ja purjo. Kuullota vihannekset tilkkasessa öljyä reilunkokoisessa kattilassa. Huuhtele ohrasuurimot ja lisää ne kattilaan. Lisää sekaan valkosipulimurska.Sekoita joukkoon paprikajauhe ja tomaattipyree. Kaada joukkoon 1 litra kasvislientä. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 30- 45 minuuttia tai kunnes ohra on tarpeeksi pehmeää. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa lisää kasvisliemellä. Ripota päälle pari tippaa rypsiöljyä. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä tai purjolla.