• 2-3 Punajuurta
  • 2-3 Punasipulia
  • 1 rkl Rypsiöljyä
  • 3-5 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa
  • 2 tl Kuivattua basilikaa ja meiramia TAI
  • pari oksaa Tuoreita yrttejä
  • ripaus Rouhittua mustapippuria
  • 6 dl Kasvislientä
  • 2 dl Punaviiniä

Kuori ja suikaloi punajuuret ja punasipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää siihen punajuuret, sipulit sekä valkosipulimurska ja hauduta niitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin viisi minuuttia. Mausta kasvikset kuivatuilla tai hienonnetuilla tuoreilla yrteillä ja mustapippurilla.Kaada kasvisliemi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia. Lisää punaviini ja kuumenna keitto uudelleen kiehumispisteeseen. Tarjoa sellaisenaan tai soseutettuna valkosipulipatongin kanssa.