- 1 kg Keitettyjä perunoita
- ½ Purjo
- 2 rkl Sulatettua voita
- 500 g Kalafileitä (esim. lohta)
- 1 rkl Rypsiöljyä
- 1 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa
- ¼ tl Jauhettua valkopippuria
- Suolaa
- 10 Kirsikkatomaattia
- ½ Punasipuli
- 100 g Pakasteherneitä
- ½ Punaista paprikaa
- Paistamiseen
- 1 rkl Voita
Kastike
- 1 Punainen paprika
- ½ Keltainen paprika
- 1 Salottisipuli
- ½ dl Kermaa
- 6 dl Kalalientä
- 2 rkl Maizenaa
- Suolaa
- Jauhettua valkopippuria
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi keitetyt perunat. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Pane purjosuikaleita ja perunaviipaleita kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Voitele voisulalla ja paista 15 minuuttia. Sekoita öljy ja valkosipulimurska ja voitele kalafileet seoksella. Paista fileet ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi puolikas punainen paprika ja halkaise kirsikkatomaatit. Keitä paprika- ja sipulisuikaleita hetki. Kuullota kirsikkatomaatit, sipuli- ja paprikasuikaleet ja pakasteherneet nopeasti voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa perunapaistos annoksiksi neljälle lautaselle. Asettele lautasille kalafileet ja kasvissekoitus. Kastike: halkaise yksi punainen ja puolikas keltainen paprika ja poista siemenet. Soseuta paprikat ja salottisipuli, lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada joukkoon kalaliemi ja keitä hetki. Siivilöi kastike ja keitä, kunnes koostumus on sopivan sakea. Sekoita Maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike. Tarjoa kastike omasta kulhostaan.