• 1 kg (2 kpl) Perattua, suomustettua siikaa tai kuhaa
  • n. ¾ dl Osterikastiketta
  • 2 Porkkanaa
  • 2 Lehtisellerin vartta
  • ½ prk Bambunversoja
  • 2 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa
  • 4-5 Kiinalaista ruohosipulia TAI
  • ½ Purjoa
  • 1 rkl Rypsiöljyä
  • 1 Thaichili
  • 1 rkl Raastettua inkivääriä
  • 1 rkl Fariinisokeria
  • 1 dl Vettä
  • ½ rkl Maizenaa

Poista kokonaisista, peratuista, suomustetuista kaloista kidukset ja huuhtele kalat nopeasti kylmässä vedessä. Leikkaa kalojen kylkiin terävällä veitsellä vinosti viiltoja noin parin sentin välein. Voitele kalat desilitralla osterikastiketta ja nosta kalat voideltuun uunivuokaan. Kypsennä kaloja 200 asteessa uunissa noin 20 minuuttia. Leikkaa kuoritut porkkanat, lehtisellerin varret ja valutetut bambunversot tulitikkumaisiksi suikaleiksi pituussuunnassa. Leikkaa kiinalaiset ruohosipulit tai purjo noin 10 cm:n suikaleiksi. Hienonna chili sekä raasta inkivääri. Kiehauta ne öljyssä valkosipulimurskan kanssa, kunnes ne pehmenevät. Sekoita vihannesten joukkoon osterikastike ja vesi, johon on lisätty maizena. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se sakenee ja kaada kypsän kalan päälle.