- 1 kg Broilerinpaloja
- 6 Neilikkaa
- 1/2 tl Kardemummansiemeniä
- 1 Kanelitanko
- 2 tl Kokonaista juustokuminaa
- 2 tl Suolaa
- 2 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa
- 1 cm Hienonnettua tuoretta inkivääriä
- 150 g Kuivattuja aprikooseja
- 3 dl Vettä
- 2 rkl Rypsiöljyä
- 2 Sipulia viipaloituna
- 3-4 Vihreää chilipalkoa, siemenet poistettuina ja hienonnettuna
- 2 Hienonnettua kypsää tomaattia
- 2 tl Sokeria
- 2 tl Valkoviinietikkaa
Poista broilerinosista nahka. Murskaa tai jauha neilikat, kardemumma, kaneli ja juustokumina. Sekoita suola, puolet murskatuista mausteista, 1 tl valkosipulimurskaa ja puolet inkivääristä. Hiero seos broilerinpaloihin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Keitä aprikoosit vedessä juuri ja juuri pehmeiksi. Kuumennaöljy paistinpannulla ja ruskista sipuli, muttaälä polta. Lisää chili, 1 tl valkosipulimurskaa ja loput inkivääristä ja kuullota sekoittaen muutama minuutti. Lisää broilerinpalat ja ruskista ne joka puolelta. Lisää tomaatit ja pari ruokalusikallista vettä. Sekoita ja hauduta noin 20 minuuttia. Lisää sokeri ja viinietikka ja keitä vielä noin 15 minuuttia. Sekoita varovasti joukkoon aprikoosit liemineen. Siirrä kattila levyltä ja anna sen seistä noin tunti, jotta maut sekoittuvat. Lämmitä ruoka ja tarkista sen maku ennen tarjoilua.