Vihanneksia wokissa
Valkoliekin tapaan (3-4 annosta)

1 Purjo

1 Porkkana

1 Punasipuli

2 pientä Parsakaalin kukintoa TAI

2 Lehtisellerin vartta

1 pieni Keltainen tai vihreä kesäkurpitsa

1 pieni Punainen tai keltainen paprika

1-2 rkl Rypsiöljyä

1 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

Suolaa

1-2 rkl Soijakastiketta

(n. 1 rkl Raastettua tuoretta inkivääriä)

Tulosta ohje

Halkaise purjo ja huuhtele se tarkasti. Paloittele porkkanat ja sipulit. Leikkaapurjo noin sentin paloiksi, porkkana hienoiksi tikuiksi ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Huuhtele ja leikkaa parsakaali tai selleri pieniksi säännöllisiksi paloiksi. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan puoliksi ja irrota pehmeä siemenosa teelusikalla. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa se siivuiksi. Kuumenna wokkipannu, lorauta siihen vähän öljyä ja paista vihanneksia kuumalla pannulla noin kolme minuuttia. Nostele ja kääntele aineksia paistamisen aikana. Lisää päälle valkosipulimurska. Mausta ripauksella suolaa. Lisää soijakastiketta ja halutessasi inkivääriä. Käännä vielä kerran, jotta valkosipulimurska sekoittuu wokkiin.