Valkoliekin tulinen katkarapukeitto

(8 annosta)

4 Sipulia

4 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

Rypsiöljyä

2 litraa Vettä

4 Kasvisliemikuutiota

1 prk Tomaattimurskaa

140 g Tomaattipyreetä

2 tl Sokeria

1 rkl Timjamia

Rouhittua mustapippuria

1 Cayennenpippuria TAI Makeaa chilikastiketta maun mukaan

1 dl Ohrakasta

400 g Ranskankermaa

 

Lisäksi

500 g Kuorittuja katkarapuja

Tulosta ohje

Hienonna kuoritut sipulit. Kuullota ne ja valkosipulimurska kattilassa öljyssä. Lisää vesi, liemikuutiot, tomaattimurska, tomaattipyree ja sokeri sekä muut mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla ohrakkaalla ja kiehauta seos. Lisää ranskankerma. Tarjoa lisänä katkarapuja.