Valkoliekin tulinen kalakeitto
(4 annosta)

300 g Kuhaa, ahventa tms. fileenä

Suolaa

Rouhittua pippuria

1 1 Punainen chili

2-4 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

1 Sipuli

5 cm Purjoa

1 Porkkana

1 Pieni palsternakka

5 Perunaa

1 rkl Rypsiöljyä

1 Kalaliemikuutiota

Kokonaisia valkopippureita

1 litra Vettä

1 Parsakaalin kukinto

Tuoreita yrttejä

Tulosta ohje

Paloittele kala, mausta palat suolalla ja pippurilla. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se. Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja suikaloi juurekset ja perunat. Kuumenna öljy kattilassa. Kiehauta chili- sipuli- silppu ja valkosipulimurska öljyssä. Lisää juurekset, perunat, liemikuutiot, valkopippurit ja vesi. Keitä noin 12 minuuttia. Lisää parsakaalin nuput ja kalapalat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Koristele yrteillä.(Ismo Kemppainen, Kajaani)