Valkoliekin kasvispizza
(uunipellillinen)

Pohja

2 dl Vettä

25 g Hiivaa

1 dl Rypsiöljyä

Suolaa

4-6 dl Vehnäjauhoja

Täyte

2 rkl Rypsiöljyä

3 isoa Sipulia renkaina

1 Purjo renkaina

3 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

1 rkl Fariinisokeria tai hienoa sokeria

1 Paprika

1 Kesäkurpitsa

1 iso prk Ananasrenkaita

2 dl Tomaattisosetta tai -murskaa

2 pss Pizzajuustoa

Oreganoa

Basilikaa

Tulosta ohje

Pohja:

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää äljy ja suola. Lisää vähitellen jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikina liinan alla 15-30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään. Kaaviloi taikina

ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja nosta se sitten varovasti uunipellille.

Täyte:

Kuullota sipuli- ja purjorenkaat ja valkosipulimurska öljyssä ja ripauta hiukan sokeria joukkoon. Lisää suikaloidut paprikat, ananakset ja kesäkurpitsat. Sekoita ainekset ja lisää pohjan päälle, johon on levitetty ohut kerros valmista tomaattikastiketta. Levitä päällimmäiseksi reilusti juustoraastetta ja paista 225-250 asteessa 10-15 minuuttia. Ripottele pintaan oreganoa ja tarjoile.