Tulinen papupurilainen
(4 annosta)

Pihvit

2 tlk Veteen säilöttyjä papuja valutettuina

1 Sipuli hienonnettuna

1 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

2 Eriväristä hienonnettua paprikaa, joista on poistettu siemenet

1 ruukku Tuoretta persiljaa, korianteria tai ruohosipulia hienonnettuna

1 Kananmuna, jonka rakenne on rikottu

2 rkl Worcestershire- kastiketta

1 rkl Tomaattisosetta

1 tl Jauhettua chiliä tai cayennenpippuria

Suolaa ja jauhettua mustapippuria

2 rkl Vehnäjauhoja

2 tl Rypsiöljyä

 

Lisäksi

4 Hampurilaissämpylää

Salaatinlehtiä

Tulosta ohje

Pane kaikki pihviainekset vehnäjauhoja ja rypsiöljyä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja jauha karkeaksi massaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin neljä pyöreää pihviä ja pane pihvit jääkaappiin 30 minuutiksi, jotta niiden rakenne hieman kiinteytyy. Kierittele pihvit vehnäjauhoissa. Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa ja paista siinä pihvejä molemmilta puolilta 4 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja sisältäkin tarpeeksi lämpimiä. Täytä hampurilaissämpylät pihveillä ja salaatinlehdillä.