Sipuli-herkkusienikastike thaimaalaisittain

1-2 Sipulia

1 Purjo

1 Rasia tuoreita herkkusieniä

tilkka Rypsiöljyä

3-4 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

1 tl Tuoretta raastettua inkivääriä TAI

½ tl inkivääriä jauhettuna

3-4 rkl Soijakastiketta

4 dl Vettä

Mustapippuria myllystä

1-1½ rkl Maizenaa

(Suolaa)

Silputtua persiljaa tai ruohosipulia

Tulosta ohje

Hienonna sipulit. Halkaise purjo, huuhdo se ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi herkkusienet. Kuullota sipulia tilkassa öljyä koko ajan sekoittaen muutama minuutti. Lisää herkkusienet sekä valkosipulimurska ja anna niiden pehmetä hetki. Lisää inkivääri, soijakastike, vesi ja mustapippuri. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon pieneen vesitilkkaan sekoitettu maizena. Anna ruoan kypsyä noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Sekoita kastikkeen joukkoon silputtua persiljaa. Tarjoa pastan, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.