Ruokaisa makkarasalaatti Valkoliekkiläisittäin
(4 annosta)

½ Lenkki

4 Paahtoleipäviipaletta

2 rkl Voita tai margariinia

3 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

½ Tammenlehti- tai ruukkusalaattia

10 Punaista minitomaattia

½ Tuorekurkkua

200 g Juustoa

 

Kastike

2 dl Kermaviiliä

1 rkl Sitruunamehua

1 tl Etikkaa

¼ tl Suolaa

2 tl Sokeria

½ tl Rouhittua mustapippuria

2 rkl Chilikastiketta

½ tl Paprikajauhetta

½ dl Hienonnettua ruohosipulia

Tulosta ohje

Leikkaa lenkki ja paahtoleipä kuutioiksi. Sulata pannulla voi ja puserra sekoita valkosipulimurska joukkoon. Paahda makkara- ja paahtoleipäkuutiot pannulla valkosipulivoissa. Leikkaa tai revi salaatti suikaleiksi sekä halkaise minitomaatit. Kuutioi kurkku ja juusto. Sekoita aineet keskenään tai kokoa salaatti lautaselle siten, että raaka-aineet ovat ryhmittäin. Valmista kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maun tasaantua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa. Voit tarjota salaattia vaikka lounaaksi, koska se on hyvin ruokaisa.