Ranskalainen sipulikeitto Valkoliekin tapaan
(8 annosta)

2 kg Sipulia

2 rkl Rypsiöljyä

3 Lihaliemikuutiota

1-2 litraa Vettä

2 tl Timjamia

tl Jauhettua valkopippuria

1 Purjo

4-6 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

dl Hunajaa

1 tl Rakuunaa

1 dl Ruohosipulisilppua

Tulosta ohje

Kuori ja leikkaa sipulit ensin kahtia ja sitten paksuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja ruskista sipulit. Lisää murennetut liemikuutiot, vesi ja mausteet. Hauduta 20-30 minuuttia. Lisää purjoviipaleet, valkosipulimurska, hunaja ja rakuuna. Hauduta noin 5 minuuttia. Ripottele ruohosipulisilppua keiton pinnalle. Tarjoa kiehuvan kuuma keitto lämpimien juustoleipien kanssa.