Punaiset raasteherkut

- 250 g Vihreitä papuja

- Suolaa

-Vettä

- 1½ kg

- Keitettyjä perunoita

- 1 Punainen paprika

- 1 Sipuli

- 3 Kovaksi keitettyä kananmunaa

- 1 dl Hienonnettua persiljaa

Kastike

- 1 dl Appelsiinimehua

- 2 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

- ½ tl Timjamia, sokeria ja oreganoa

- 1 dl Rypsiöljyä

 

 

 

 

 

 

 

Tulosta ohje

Punajuuriraaste: Kuori punajuuri ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Sekoita punajuuriraaste ja ruokajogurtti. Lisää joukkoon valkosipulimurska ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Kaali-porkkanaraaste: Raasta punakaali, keräkaali ja porkkana yleiskoneen raastinterällä. Kaada raasteen päälle tilkka kiehuvaa vettä niin, että kasvikset pehmenevät hieman. Kaada vesi pois ja purista raaste

kuivaksi. Sekoita majoneesi kermaviilin kanssa sekaisin. Sekoita kastike raasteen joukkoon. Kastiketta tulee olla vain sen verran, että se sitoo raasteen kokoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.