Pinaatti-fetapiiras 

Valkoliekin tapaan (6 annosta)

Piirastaikina

200 g Vehnäjauhoja

200 g Voita

2 rkl Kylmää vettä

Täyte

250 g Pinaattia

1 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

2 rkl Rypsiöljyä

1 dl Fetajuustoa kuutioina

2 Tomaattia

Munamaito

2 Kananmunaa

2 dl Maitoa

1 tl Oreganoa

1 tl Timjamia

1 tl Basilikaa

Suolaa

Jauhettua mustapippuria

Tulosta ohje

Piirastaikina: Kuutioi kylmä voi. Lisää jauhot ja nypi jauhot voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna vetäytyä viileässä vähintään tunti tai mieluiten yön yli. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ja levitä irtopohjavuoan pohjalle. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä uunissa 10 minuuttia.Anna jäähtyä. Revi pinaatinlehdet. Kuullota pinaattia ja valkosipulimurskaa rypsiöljyssä muutama minuutti. Kuutioi fetajuusto ja viipaloi tomaatit. Vatkaa munat ja lisää joukkoon maito, suola, pippuri ja yrttimausteet.Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Levitä pinaatti-valkosipuliseos piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle fetajuustokuutiot. Kaada päälle munamaito ja asettele päällimmäiseksi tomaattiviipaleet. Paista noin 45 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kuin leikkaat sen paloiksi.