Iltapalapiiraat sienistä
ja pinaatista (12 kpl)

300 g Viljeltyjä sieniä (esim. herkkusieniä tai siitakesieniä)

1 iso Keltasipuli

1 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

70-100 g Pinaattia

100 g Kevytvuohenjuustoa

½ Sitruunan mehu

2 rkl Soijaa

½ tl Suolaa

Mustapippuria myllystä

Paistamiseen

Rypsiöljyä

Lisäksi

400 g Valmista pakastepiirakkataikinaa

12 Keltuaista

Tulosta ohje

Kuullota paloitellut sienet, silputut sipulit ja valkosipulimurska pannulla. Lisää pakastepinaatti ja paista, kunnes neste on haihtunut. Nosta pannu hellalta ja lisää murennettu vuohenjuusto. Mausta sitruunamehulla, soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa pakastetaikina 12 yhtä suureen palaan ja pane palat teflonpinnoitteisiin muffinssivuokiin. Painele taikinapaloja leveämmiksi niin, että ne peittävät vuokien pohjan. Jaa täyte ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nosta vuoat uunista ja erottele kunkin pikkupiiraan päälle yksi munankeltuainen. Jatka paistamista vielä noin 3-4 minuuttia. Keltuaisten tulee jäädä keskeltä löysiksi. Irrota piiraat varovasti ja tarjoa heti raikkaan salaatin kanssa. (Ismo Kemppainen, Kajaani)