Valkoliekin mehevät empanadat (n. 10 kpl)

1 pkt (500g) Esikaulittua voitaikinaa

Täyte

200 g Naudan jauhelihaa

1 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

1 Sipuli

2 Tomaattia

1 dl Mustia, kivettömiä oliiveja

1 dl Rusinoita

2-3 rkl Hienonnettua ruohosipulia

1 Thaichili

1 tl Oreganoa

1 tl Paprikajauhetta

2 Keitettyä kananmunaa

Voiteluun

Kananmunaa

Tulosta ohje

Paahda jauheliha kuumassa pannussa. Lisää joukkoon valkosipulimurska, sipuli, kuutioidut tomaatit, viipaloidut oliivit ja rusinat. Mausta seos hienonnetulla ruohosipulilla, chilillä, oreganolla ja paprikajauheella. Hauduta noin 10 minuuttia. Hienonna kananmunat ja lisää ne joukkoon. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (halkaisija noin 12 cm) piiraspohjia. Täytä pohjat lihaseoksella. Voitele piiraiden reunat munalla, taita puolikuun muotoon ja painele sauma tiiviisti kiinni. Voitele piirakat kananmunalla ja pistele ne haarukalla. Kypsennä 200 asteessa uunissa 20-25 minuuttia.