Kinkku-perunapiirakka
(uunipellillinen)

2 dl Vettä

25 g Hiivaa

1 tl Suolaa

50 g Voita sulatettuna

5 dl Vehnäjauhoja

Täyte

1 rkl Voita

500g Peruna-sipulisekoitusta

300 g Kinkkua suikaleina

2 prk Kermaviiliä

2 Kananmunaa

1 tl Mustapippuria

1 rkl Basilikaa

1 rkl Sinappia

50 g Kapriksia

2-3 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

1 dl Hienonnettua persiljaa

Tulosta ohje

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Lisää voisula ja vehnäjauhot. Alusta ja kohota taikina. Kauli kohonnut taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla. Valmista täyte. Hauduta peruna-sipulisekoitusta hetki voissa. Nosta levyltä ja anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon kinkku, kermaviili, munat, mausteet, kaprikset, valkosipulimurska ja persilja. Levitä seos kohonneelle pohjalle. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa iltapalaksi tai suolaisena kahvileipänä.