Herkkukala kirjolohesta (4 annosta)

n. 600 g Fileoitua kirjolohta

 

Pinnalle

n. 1 tl Suolaa

hieman Jauhettua valkopippuria

2 dl Kevytkermaa

 

Vihannesseos

Pala(10 cm) Purjoa

1 Keltainen paprika

1 Kesäkurpitsa

1 tlk (185 g) Herkkusieniä

1 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

2 rkl Rypsiöljyä

120 g Smetanaa

1 tl Suolaa

Tilliä

 

Pinnalle

n. 1 dl Juustoraastetta

Tulosta ohje

Asettele kirjolohifileet laakeaan uunivuokaan. Ripottele pinnalle mausteet. Anna maustua noin tuntia. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin sekä kiehauta öljyssä. Halkaise paprika ja poista valkoinen osa. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa. Valuta herkkusienistä liemi pois. Lisää loput vihannekset paistokasariin ja anna hautua muutama minuutti. Lisää smetana, suola ja tilli. Paista maustuneita kirjolohifileitä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Lisää vihanneshöystö kalojen pinnalle ja kaada kerma vuokaan. Ripottele vielä pinnalle juustoraaste. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa kalan lisäkkeenä keitettyjä perunoita ja salaattia.