Harrin valkosipulinen lihapata
(6 annosta)

800 g Karjalanpaistilihaa

1 Sipuli

6 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

2 rkl Voita

2 rkl Lihafondia

1 tlk Tomaattimurskaa

2 dl Vettä

1 tl Sinapinsiemeniä

2 tl Murskattuja pippureita

1 tl Timjamia

1-2 Suola- tai maustekurkkua suikaloituna

100 g Smetanaa

2 rkl Hunajaa

Tulosta ohje

Ruskista lihapalat ja sipulikuutiot ja valkosipulimurska parissa, kolmessa erässä voissa paistinpannulla. Laita fondi, tomaattimurska, vesi, sinapinsiemenet, pippurit ja timjami pataan. Hauduta kypsäksi. Laita tarjoiluastiaan ja lisää pinnalle kurkkusuikaleet, notkeaksi sekoitettu smetana ja juokseva hunaja. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.