Chili con Carne

(4 annosta)

 

Rypsiöljyä

500 g Jauhelihaa

2 rkl Vehnäjauhoja

1 Pilkottu sipuli

3 rkl Tomaattipyreetä

3 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

Tuoretta hienonnettua chiliä (jalopenoa)

Mustapippuria

Suolaa

2 rkl Siirappia

1 tlk Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

Sitruunan mehua

Riisiä

Tulosta ohje

Ruskista jauheliha, vehnäjauhot ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisää tomaattipyree, valkosipulimurska, chili ja mustapippuri. Lisää vettä niin että liha juuri peittyy, lisää suola ja siirappi. Hauduta hetki hiljaa kannen alla. Lisää vettä tarpeen mukaan. Lisää loppuvaiheessa pavut ja sitruunamehu. Tarkista maku ja tarjoile keitetyn riisin kanssa. (Mirva Hukkanen; Kajaani)