Burgundin pata
(4 annosta)

3 Sipulia lohkottuina

1-2 rkl Voita

75 g Pekoniviipaleita suikaloituna

500 g Naudanlihaa kuutioina

Mustapippuria

2 rkl Vehnäjauhoja

1 rkl Tomaattisosetta

1/2 dl Punaviiniä

2 dl Vettä

1 Lihaliemikuutio

1-2 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

1 Porkkana viipaloituna

150 Tuoreita herkkusieniä viipaloituna

Persiljaa

Tulosta ohje

Ruskista sipulilohkot kevyesti rasvassa. Ota sipulit padasta ja alenna lämpöä. Ruskista pekonit padassa ja nosta ne pois. Lisää lämpöä. Mausta naudanliha pippurilla. Ruskista liha. Lisää pataan pekoni ja vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Mausta tomaattisoseella. Kaada pataan punaviini ja vesi. Kiehauta ja lisää liemikuutio ja valkosipulimurska. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Lisää ruskistetut sipulit ja viipaloidut porkkanat, kun kypsennysaikaa on jäljellä vielä noin puoli tuntia. Paista herkkusieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää herkkusienet pataan. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa salaatin ja perunoiden kanssa.