Broileria tulisessa kastikkeessa
(4 annosta)

300 g Broilerinfileitä

1 Munanvalkuainen

1/2 tl Suolaa

1/2 rkl Maizenaa

1 pieni Purjo

1 pieni Punainen paprika

200 g Herkkusieniä

2 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa

dl Rypsiöljyä

Keitettyä riisiä tai nuudeleita

 

Wokkikastike

1 rkl Maizenaa

1 dl Kuivaa sherryä tai kuivaa valkoviiniä

1 dl Liemikuutiosta valmistettua kanalientä

1 rkl Soijakastiketta

2 tl Sambal oelek-tahnaa

1 pieni Vihreä paprika

Tulosta ohje

Leikkaa broilerinfileet reiluiksi 1 cm:n paloiksi. Sekoita munanvalkuainen, suola ja Maizena ja pyörittele broilerinpalat seoksessa. Leikkaa pois purjon vihreä osa. Halkaise valkoinen osa pitkittäin, huuhtele ja leikkaa puolikkaat sitten noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa paprikat kaksi kertaa broileripaloja suuremmiksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuumennaöljy. Lisää broilerinpalat pannulle ja paista 2 minuuttia koko ajan sekoittaen niin, etteivät palat tartu toisiinsa. Lisää purjo- ja paprikapalat sekä valkosipulimurska ja paista vielä 2 minuuttia. Lisää joukkoon herkkusieniviipaleet ja kuullota minuutin verran. Sekoita Maizena, sherry, kanaliemi, soijakastike ja sambal oelek-tahna Wokkikastikkeeksi. Lisää siihen lopuksi pieniksi kuutioiksi leikatut paprikat. Kaada vokkikastike lopuksi pannulle ja sekoita, kunnes kastike sakenee. Tarjoa heti.